Öö nägemise tehnoloogiad: Infrapuna vs. starlight

Öise nägemise tehnoloogiad on viimastel aastatel oluliselt arenenud, pakkudes kasutajatele paremat nähtavust pimedas keskkonnas. Kaks peamist tehnoloogiat, mida sageli võrreldakse, on infrapuna- ja starlight-öönägemine. Mõlemad tehnoloogiad pakuvad ainulaadseid eeliseid ja puudusi, kuid kumb neist on parem valik?

Infrapuna-Öönägemine

Infrapuna-öönägemise süsteemid kasutavad soojuskiirgust, mis kiirgub objektidest, et luua visuaalne pilt. See tehnoloogia on eriti kasulik, kui nähtav valgus on täiesti puudulik, näiteks pimedates ruumides või halva ilmaga. Kuna infrapuna ei sõltu nähtavast valgusest, suudab see tuvastada inimesi ja loomi, eristades neid ümbritsevast taustast, mis on sama temperatuuriga.

Plussid:

  • Töötab täielikus pimeduses.
  • Tuvastab soojusallikaid, mis võimaldab leida varjatud objekte.

Miinused:

  • Pildid on sageli must-valged ja vähem detailsed.
  • Ei suuda tuvastada mitte-sooja kiirgavaid objekte.

Starlight-Öönägemine

Starlight-tehnoloogia töötab, tugevdades olemasolevat vähest valgust, näiteks kuust või tähtedest kiirgavat valgust. See tehnoloogia võimaldab kasutajatel näha üsna detailseid pilte ka vähese valgusega keskkondades.

Plussid:

  • Toodab värvipilte, mis on rohkem sarnased päevavalguses nähtavaga.
  • Ideaalne kasutamiseks keskkondades, kus on vähene loomulik valgus.

Miinused:

  • Ei tööta täielikus pimeduses.
  • Vajab vähemalt vähest valgust, et funktsioneerida tõhusalt.

Milline Tehnoloogia On Parem?

Valik kahe tehnoloogia vahel sõltub peamiselt kasutusotstarbest. Kui teie vajadused nõuavad täielikku nähtavust pimedas või halva nähtavusega keskkonnas, on infrapuna-öönägemine tõenäoliselt parim valik. Kui aga töötate vähese valgusega, kuid mitte täiesti pimedas keskkonnas, pakub starlight-tehnoloogia paremaid ja detailsemaid tulemusi.

Lõppkokkuvõttes võib öelda, et mõlemad tehnoloogiad täiendavad üksteist ja mõnes olukorras võib nende kombineerimine olla kõige tõhusam lahendus.

Rohkem infot leiate siit.

 

Allikas: https://www.hytera.com/en/connect/blog/infrared-night-vision-vs-starlight-night-vision?_hsmi=320660249